Ajme, koliko nas je! Tema za ožujak (mart) 2016.

 

Veliku sam čast i povjerenje doživjela kada me Kata s bloga Katin špajz upitala želim li biti domaćica za ovomjesečnu igru Ajme, koliko nas je! Pa sam i ja rekla, ajme! 🙂 Moj blog nema dug staž pa mi je taj izazov još veći. A više od svega raduje me misao da ću se bolje upoznati s tim krugom dragih i vrijednih ljudi.

Da ne duljim više duljinu, jerbo znam da mi je prvi zadatak objaviti namirnicu za ovaj mjesec. Dame i gospodo, to je muškatni oraščić!

P1110122

Muškatni mi se oraščić činio dobrim izborom jer je intenzivne a jako lijepe arome i može ga se upotrijebiti i za slana i za slatka jela. Muškatni oraščić resi meni vrlo drage kekse, Speculaas. Muškatni oraščić redoviti je posjetitelj pire krumpira u našoj kući i bechamel umaka u svakim lasagnama. Nikad glavni glumac, ali svakako sporedni s Oscarom! 😀

P1110052

Sigurna sam da već imate kakvog asa u rukavu, dragi moji kolege blogeri 🙂 a za one koji se s igrom Ajme, koliko nas je! prvi puta susreću, ponovit ću pravila.

1. Domaćica igre na svome blogu zadaje ključni sastojak (namirnicu) koju sudionici trebaju upotrijebiti u jelu s kojim se prijavljuju.

2. Sudionici prave jelo s tom namirnicom, objavljuju na svome blogu ili nekom drugom mjestu. Uz to, stavljaju link na homepage igre te link na post u kojem domaćica zadaje namirnicu za taj mjesec. Sudjelovati mogu bilo kada u toku mjeseca. Ako na svom blogu već imaju objavljen post s receptom s tom namirnicom, također se mogu s tim receptom prijaviti, uz ista pravila.

3. Sudionici domaćici šalju sljedeće podatke: svoje ime, url bloga/posta/stranice na kojem je recept objavljen, te ako žele, fotografiju jela.

Ovog mjeseca uratke šaljite na e-mail: mari@mirisnateka.com

4. Na službenoj stranici igre objavljene su sve namirnice koje su do sada bile upotrijebljene. Ponavljanje namirnice dozvoljeno je nakon pet godina.

5. Moj zadatak, kao domaćice, bit će da sve vaše postove skupim, na kraju mjeseca objedinim u jedinstveni post i odaberem pobjednike (i darujem ih 😉 ) te proglasim domaćicu za sljedeći mjesec.

A ta sljedeća domaćica ili domaćin možete biti i vi! U svakom slučaju, sudjelujte, bit će mi drago, trudit ću se biti dobra domaćica kao što je u veljači bila Kata.

Veselim se druženju i kuhanju! A tebi, Kato draga, hvala još jednom od srca 🙂

Vaša Marija

You may also like

13 komentara

  1. Čini mi se da svi imamo “keca u rukavu” kad je u pitanju muškatni orah 🙂 Bezmalo trećina recepata: sosova, slatkih i slanih pita, krem supa i čorbi, sadrži ovaj mirisni začin. Ne mogu da zamislim bešamel sos bez oraščeta, a njime prelivamo povrće, stavljamo ga u lazanje i sl.
    Pozdrav domaćici martovske teme 🙂

    1. Upravo ste mi dali ideju za današnji ručak! Taman imam lijepih gljiva za ovaj rižoto 🙂 a i u to bi se dalo malo oraščića prahnuti! Bilo bi mi drago da i Vi sudjelujete 🙂 velik pozdrav i Vama!

  2. Mogu Vam reći da i sama pregledam blogove, i svoj a i druge, kad mi je potrebna ideja za ručak 🙂

    Ja sam “mlada” blogerka i prvi put sam se igrala prethodnog meseca, hvala lepo, svakako hoću i ovog meseca 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *