Rolani omlet sa surimijem iliti romlet
Autor: 
 
Sastojci
  • Za 1 osobu sam računala 2 jajeta a na 1 jaje sam upotrijebila:
  • 2 surimi štapića
  • 1 manji ili pola većeg šampinjona
  • 2 cherry ili ¼ srednje rajčice
  • sol, papar ili drugi začini po želji
  • ulje za tavu
Upute
  1. Surimi štapiće uzdužno razdvojite na trakice. Gljive i rajčice narežite na tanke kriškice. Pazite da sve bude zaista tanko jer će vam biti teško savijati omlet s velikim komadima povrća ili mesa i mogao bi pucati. Jaja vilicom izmutite u zdjeli pa dodajte surimi i nasjeckane gljive i povrće. Začinite po želji.
  2. Tavu zagrijte ali smanjite vatru - omlet se treba peći na laganoj vatri da se jaja dobro speku, ne izgore i ne budu suha.
  3. Žlicom u tavu izlijte oko 3 žlice smjese koja će zauzet otprilike trećinu površine tave. Neka se smjesa peče oko 2 minute. Dolijte još tri žlice smjese, pecite oko minute. Dio smjese koje je već pečen oprezno zarolajte kao palačinku do novo izlivenog dijela. Neka se još malo peče pa dolijte još, kad smjesa malo očvrsne opet smotajte savitak tako da pečen dio bude zamotan a na onaj manje pečen dodajete još. Činite tako dok ne zamotate savitak četiri do pet puta. Još malo okrenite savitak da se speče sa svih strana i oprezno ga izvadite na tanjur. Možete napraviti više manjih savitaka ili jedan ili dva velika, ovisno kako želite. Za potrebe ovog recepta i fotografiranja napravila sam dva svitka od 5 većih jaja a tava u kojoj sam pekla je promjera oko 25 cm.
Recipe by Mirisna teka at http://mirisnateka.com/?p=3077