Krinolinice od svježeg sira punjene čudesima
Autor: 
Od jedne mjere dobivate: okko 25 komada
 
Sastojci
  • 250 g brašna
  • 200 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 200 g svježeg sira
  • prstohvat soli
  • nadjev za punjenje po želji
Upute
  1. Utrljajte hladan maslac u tijesto. Radite brzo kako ne bi odviše ugrijali maslac. U redu je, čak i poželjno, da ostanu komadići maslaca veličine oko pola zrna graška - tijesto će biti prhkije.
  2. Dodajte ostale sastojke i brzo umijesite tijesto. Pokrijte ga da se ne suši i ostavite u hladnjaku najmanje pola sata. Može stajati i do sutra.
  3. Na dobro pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto debljine 3 - 4 mm. Po potrebi dodajte brašna, pazite da vam se valjak i tijesto ne lijepe.
  4. Čašom promjera oko 5 cm izrežite krugove. Na sredinu svakog kruga stavite oko pola žličice nadjeva. Gornjim dijelom (drškom) male žlice ili zupcima vilice pritisnite u krug rubove kolačića kako bi ga zatvorili. Pazite da nadjev ne curi i da možda vilicom ne probijete rubove tijesta.
  5. Tijesto s kojim trenutno ne radite ili čekate dok se jedan dio ispeče, stavite u hladnjak pa izvadite po potrebi. Bolje da pećnica malo čeka nego da vam se maslac u tijestu rastopi.
  6. Poslažite kolačiće na papir za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju a odozdo malo ne posmeđe.
  7. Prohladite i služite po želji posuto mljevenim šećerom.
  8. Za slanu verziju šećer smanjite na 1 malu žlicu a sol povećajte na oprilike jednaku količinu - u tijestu nema jaja pa možete malo i kušati. Soli dodajte prema ukusu. Sjetite se da su i šunka i sirevi prilično slani.
Recipe by Mirisna teka at http://mirisnateka.com/?p=3412