Najmekši kruh na svijetu
Autor: 
 
Sastojci
  • 850 g oštrog brašna
  • 2 suha ili 1 svježi kvasac
  • 50 g šećera (2 dobre žlice)
  • 2 male žlice soli
  • 600 ml tople vode
Upute
  1. U 150 ml od ukupne količine vode rastopite kvasac (ako korisite suhi samo ga umiješajte u brašno) i šećer pa dodajte sve ostalo. Lakše će vam biti mutiti mikserom, tijesto je dosta ljepljivo ali tako mora biti. Mutite dobrih 7 - 10 minuta. Nemojte dodavati brašna.
  2. Neka pokriveno uzlazi oko 40 minuta ili dok se ne udvostruči.
  3. Tepsiju srednje veličine obložite papirom za pečenje. Pokušajte papir u sredini podići i saviti tako da čini dva žlijeba u koje ćete staviti dvije štruce, da se ne zalijepe tijekom pečenja. No ako to i ne učinite, ništa strašno, imat ćete kruhove blizance :)
  4. Pobrašnite odlogu, istresite tijesto i pobrašnite ga toliko da možete raditi s njime. Lakše je podizati tijesto od podloge listom za filovanje, pa ga tako "presložite" par puta da se ispuše. Podijelite na dva dijela. Nježno razvaljajte svaki komad u pravokutnik veličine oko 30x40 cm i zamotajte u štrucu i pažljivo prenesite u tepsiju.
  5. Nek počiva još 30 - 40 minuta, udvostručit će se.
  6. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 190°C.
  7. Na toj temperaturi pecite kruh 20 - 25 minuta. Pečen kruh će biti blago ružičast, odozdo zlatno smeđ i zvučat će šuplje kad ga lupnete.
  8. Izvadite kruh iz tepsije, hladite na rešetki ili na tepsiji popreko. Uglavnom, lagano s njim jer je mekan, da vam ne pukne.
  9. Odličan je i drugi dan.
Recipe by Mirisna teka at http://mirisnateka.com/?p=4155