Tramezzini, talijanski sendvič. Recept za kruh!
Autor: 
 
Sastojci
  • 125 ml mlakog mlijeka
  • 125 ml mlake vode
  • 12 g svježeg kvasca
  • 2 male žlice šećera
  • 375 g oštrog brašna
  • 1 mala žlica soli
  • 40 g mekanog maslaca
Upute
  1. U zdjelu za miješenje ulijte mlijeko i vodu, dodajte kvasac i šećer pa dobro promiješajte. Dodajte brašno i sol i mijesite ručnom mješalicom dobrih 10 minuta. Nakon toga pomalo dodajte maslac i još mijesite nekoliko minuta da se maslac dobro sjedini s tijestom.
  2. Zamiješeno tijesto istresite na blago pobrašnjenu podlogu, malo premijesite, nježno rastegnite u kvadrat i zamotajte u štrucu. Štrucu sada okrenite da stoji okomito prema vama pa ponovno smotajte u štrucu. Oblikujte tijesto u loptu i stavite u zdjelu, pokrijte folijom ili poklopcem i ostavite da uzlazi oko 1 h ili dok se ne udvostruči.
  3. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje ili obilno namažite maslacem.
  4. Uzašlo tijesto istresite na blago pobrašnjenu podlogu, malo premijesite, ponovno zamotajte par puta u štrucu kao na početku pa stavite u kalup za pečenje. Pokrijte folijom i ostavite da uzlazi još oko 1 h.
  5. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  6. Kruh pecite oko 40 min na 200°C, trebao bi biti lijepe zlatno smeđe boje. Ako niste sigurni, oprezno kalup izvadite iz pećnice a potom isto tako oprezno podignite kruh iz kalupa podižući papir za pečenje. Kruh bi trebao biti zlatno smeđ i na bočnim stranama i dnu i zvučati šuplje kad ga lupnete odozdo.
  7. Pečen kruh odmah izvadite iz kalupa i prije rezanja ohladite do kraja.
  8. Za tramezzini sendviče kruh narežite na kriške debljine 1 cm, po želji namažite majonezom ili drugim namazom i nadjenite po želji. Odrežite kriškama koru a sam sendvič dijagonalno presijecite u dva trokuta. Poslužite s ljubavlju najdražima i uživajte!
Recipe by Mirisna teka at http://mirisnateka.com/?p=4948