Kokos makroni

 

U ovim je hrpicama previše šećera, previše kokosa i isto toliko premalo jaja. Uopće se ne tope u ustima i nikako se ne mogu zvati puslicama. Ali su tako, tako dobre! U samo jednom zalogaju fantastičan okus kokosa traje i traje… toliko, da je neki šaljivdžija zločesto dometnuo: „I najživljoj brbljavici zatvorit će usta bar na nekoliko minuta!“ 🙂


Kokos makroni
 
Autor:
Od jedne mjere dobivate: 30-40 komada
Sastojci
  • Pećnicu zagrijte na 180°C. Veliki pladanj za pečenje obložite papirom za pečenje.
  • Ručnom mješalicom miješajte bjelanjke dok se ne zapjene pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smjesu. Lagano i postepeno spatulom umiješajte kokos. Smjesa neće biti sasvim sjedinjena, činit će vam se da se raspada. To je u redu, samo pazite da nema suhog kokosa.
  • Malom žlicom grabite smjesu. Ako je potrebno, hrpicu nježno oblikujte prstima u nepravilan oblik a potom spustite na papir. Slažite hrpice na otprilike 2 cm razmaka.
  • Pecite ih odmah na 180°C 17 – 20 minuta ili dok lagano ne posmeđe po površini. Prohladite i poslužite. Spremljene u kutiji hrpice mogu stajati više dana. Ako ih prije ne pojedete 🙂
  • *Nemojte hrpice oblikovati u pravilne kuglice jer će vrhovi kokosa koji „strše“ tijekom pečenja dobiti lijepu boju.
  • *Plastične zdjele često „zadržavaju masnoću“ pa se može dogoditi da bjelanjci ne očvrsnu kako bi trebalo. Osim „škripavo“ čistih metlica ručne mješalice, pomoći će vam staklena ili zdjela od inoxa.
  • *Bjelanjci će biti posebno čvrsti i sjajni ako im, tijekom miješanja, dodate na vrh noža Cream of tartara kojeg možete pronaći u drogerijama. Osim za tu svrhu, Cream of tartar se koristi i umjesto praška za pecivo.

 

You may also like

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ocijeni: