Palačinke s Euromilk stepkom (mlaćenicom)

 

Danas palačinke.

Za promjenu, našalit će se, pa neki dan su bile palačinke na blogu. No kad te krene, onda te valjda ide. Dugo su mi palačinke bile drama. Te se lijepilo, te pucalo, te činilo svakojakog cirkusa samo da mi napakosti. Onda sam ljetos uspjela napraviti savršene palačinke (savršene u smislu da ne čine ništa od navedenih cirkusa a uz to i jako, jako fine) i bila sam mirakulozno izliječena. Tako je to valjda, nisam sigurna zbog čega i kako, ali kad jednom u nečemu uspiješ, dobiješ valjda neko samopouzdanje pa se ni ne bojiš tog nesretnog tekućeg tijesta, ruke postanu spretnije a glava pametnija pa izmišlja svaki put novo.

Eto, zato opet palačinke. Sviđa mi se, kao i svakom valjda živom stvoru, kad mi nešto ide, pa imam volje to i praviti. Jedino još nisam savladala “odokativnu metodu” pa sve zapisujem, mjerim i točno po tome radim. No bitno je da uspijevaju.

Ove sam palačinke napravila s Euromilk stepkom (mlaćenicom). Pokušala sam i s jogurtom i može i tako. Mekane su, elastične, na rubovima imaju fine hrskave volančiće i moji ih obožavaju.

Druga dobra stvar s ovim palačinkama je da u njih ide samo jedno jaje. Ovo nije prvo čudo od jednog jajeta niti je čudo naročito, ali su palačinke dobre, čudo jedno 🙂


5.0 from 1 reviews
Palačinke s Euromilk stepkom (mlaćenicom)
 
Autor:
Od jedne mjere dobivate: 20 - ak palačinki
Sastojci
 • 300 g brašna
 • ½ male žlice sode bikarbone
 • 3 žlice šećera
 • prstohvat soli
 • 1 jaje
 • 300 ml mineralne vode
 • 250 ml mlaćenice (stepke)
 • 250 ml obične vode
 • nadjev po želji
Upute
 1. U zdjelu stavite prvo suhe sastojke, dodajte jaje pa postepeno, miješajući, dodajte svu tekućinu, pazeći da nema grudica. To možete i žicom, ja ubrzam štapnim mikserom.
 2. Dobro zagrijte tavu na jačoj vatri, dodajte par kapi ulja, neka se i ono ugrije pa ulijte masu i okrećite tavu dok se smjesa ravnomjerno ne rasporedi. Pecite minutu, dvije dok rubovi ne posmeđe a potom palačinku okrenite i nešto kraće pecite i s druge strane. Ako pokušate gurnuti nož ili spatulu kojom već okrećete palačinke a ona zapinje, pecite još malo. Ako nije sasvim pečena, pući će vam tijekom okretanja.
 3. Nadjenite po želji i poslužite toplo.
 4. Preostale palačinke pokrijte folijom da se ne suše.

Ovo nije plaćeni oglas. Proizvod mi se sviđa i recept sam napravila upravo zato.

You may also like

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ocijeni: