Single palačinke

 

Kad sam bila sama, Valentinova su mi užasno išla na živce. Kao i Božići, Nove godine, Uskrsi, i sve moguće što se obilježava čestitkama, tanjurima, puricama, darovima, slikama u kuharicama, postovima na FB i slično. Jerbo sve je to nešto za u dvoje. Ili više. Pa keksići na srca pa lava kejk s crvenim biskvitom pa gamberi za dvoje. A ti sam. Ko pas. U društvu u kojem ako se ne udaš do 25 (a tek 35?!) si čudak i nešto s tobom ne štima. Šta vražje dvoje! bila sam ljuta. Šta Valentinovo! Baš je moja baka ’54. dedi srca izrezivala! Nego je bila s njim u dobru i zlu, više u zlu pa tražila dobro. I ostali su skupa. To je ljubav. To se ne da nacrtati ni ispeći u keksićima.

Ni danas, kad sam udana i imam dovoljno za čestitke, tanjure, slike u kuharicama i gnjecave postove na društvenim mrežama, neću svome mužu izrezivati srca ni crveni lava kejk. Jutros sam mu opeglala potkošulju jer znam da ju voli obući toplu. I otkinula onaj končić pod pazuhom da ga ne grebe. On je, dok smo mi još spavali, trknuo po bocu plina jer se sinoć ispraznila.

Današnji post posvećujem svojim single prijateljima. Današnji recept nije za dvoje već za jednoga. U današnjem receptu se sasvim lijepo uživa sam. Bolje sam nego u lošem društvu. Sasvim dobro sam s ovim fantastičnim palačinkama. A ljubav? Doći će. Kad joj bude volja i vrijeme. I bit će bolja nego išta o čem ste ikada sanjali. Na drugo nemojte ni pristajati.

P1100614

P1100621

P1100622

P1100623

Autor recepta je Jamie Oliver.

Single palačinke
 
Autor:
Od jedne mjere dobivate: desetak manjih palačinki
Sastojci
 • 1 jaje
 • 150 ml mlijeka
 • 110 g brašna
 • 1 uvrh mala žlica praška za pecivo
 • prstohvat soli
 • prstohvat šećera
 • 50 ml ulja ili 50 g rastopljenog i prohlađenog maslaca
 • ulje ili maslac za premazivanje tave
Upute
 1. Sve sastojke redom izmiješati žicom. Ulje ili maslac dodati na kraju, promiješati još par puta ali ne više od toga jer će palačinke biti gumenaste.
 2. Dobro zagrijati tavu. Smanjiti vatru na umjereno. Premazati s malo maslaca.
 3. Žlicom izlijevati smjesu na tavu, već prema tome koliko velike palačinke želite. Neka se peče par minuta ili do zlatno smeđe boje. Okrenite palačinku, neka se tako ispeče i s druge strane.
 4. Vruće palačinke nadjenite po volji: u slano, pečenim jajima, sirom i nekim povrćem, ili u slatko, pekmezom, medom, namazom od lješnjaka i slično.

 

You may also like

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ocijeni: