Slavljeničke torte: čokoladna fantazija i raskošna kokos torta

 

IMG_20160521_164936

O čokoladnoj fantaziji sam već pisala. Torta s bloga Moje grne koja već dulje vremena ne silazi s top liste obaveznih slastica na obiteljskim okupljanjima. Krasila je moj svadbeni stol, krasi svaki rođendanski stol, krasi stol i kad nije nikakav dan naročit, a nama se naročito jede fina torta.

No fantazija na stol ne ide sama. Tamnoj, gustoj, svečanoj čokoladnoj torti kao vesela i lagana protuteža hrabro kroči raskošna kokos torta u svojoj bijeloj, lepršavoj haljini. Ovu sam tortu naučila od svojih legica Osječanki s bloga Legice u kuhinji. Bez te dvije torte u mojoj obitelji nema svečanosti.

P1120246

Ovih smo dana ove torte i ja ponovno nazočile jednom obiteljskom skupu. No ni ovaj put nisam imala sreće s fotografiranjem – pekla sam ih u žurbi, petkom uvečer, s pelenašem koji je… ne znam. Činio sve da ih ne ispečem, haha. Nadalje, na svečanosti puno ljudi, svjećice, djeca, konobari, sunce, tanjuri… pa imam fotografije ove koje imam, tortama ne donose zasluženu čast jer ih ne vidite sa svih strana kao što bi vjerojatno željeli… a gdje su torte, s tortama su i djeca, pa su to već i osobne slike djece, koja nisu moja… pa ćete razumjeti zašto imam to jest nemam fotografija više nego što imam.

Ali nije to ni važno. Reći ću vam i zašto.

Kao prvo, od fotografija je važnije to što su oni kojima za koje su pečene uživali u tortama pa ih nisam stigla slikati. A kao drugo, u ovome postu neću navoditi recepte torti. Uputit ću vas njihovim autoricama, Dragani s Grneta i Legicama u kuhinji, kojima još jednom zahvaljujem i dajem svu zaslugu. Pa dok pođete po recepte, prošetajte i drugim receptima na njihovim blogovima, zaista se ima što dobroga pročitati, naći, iskušati.

IMG_20160521_164950

Recepte pronađite ovdje:

Raskošna kokos torta s bloga Legice u kuhinji

Čokoladna fantazija s bloga Moje grne

Sad vas ostavljam da uživate u ova dva prelijepa i prebogata bloga 🙂

Čitamo se uskoro!

Mari xx

You may also like

2 komentara

    1. Što je dobro, treba da se dijeli i neka se vidi 🙂
      a recept ne da je dobar nego… nisam ti dosta rekla hvala, koliko je dobar 🙂 a još brže se pojelo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *